top of page

Partnersko svetovanje

Vsak odnos je poseben in predstavlja izziv. Ko v odnosu pride do konfliktov, razočaranj, osamljenosti, ko nas naša ljubljena oseba, partner, ne sliši in nismo več videni, nastopi težava. Dobimo občutek, da smo manj vredni in nespoštovani, hkrati se počutimo ponižane, razočarane, izgubljene. Kaj sedaj? Naenkrat se znajdemo v krogu neskončnih vprašanj in iščemo rešitev.  Partnerja jih ne znata ali ne zmoreta skupaj reševati, sprašujeta se - vztrajati ali odnehati?

»Vsak si v odnosu zasluži le najboljše, vprašanje pa je, koliko je sam pripravljen za to narediti. V zvezi sta za to vedno potrebna dva.«

 

Prvo srečanje, ko sta prisotna oba partnerja, traja dve uri (120 minut), ker pogovori potekajo z obema. Vsak predstavi svojo videnje zveze oz. zakona. Nadalje se išče smernice, rešitve, ki privedejo do vzpostavitve novega odnosa.

 

To predstavlja nek nov izziv, nova spoznanja, kako pomembno je, da vseskozi gradimo na odnosu, razumevanju, zvestobi, spoštovanju in iskrenosti, ki so ključ do uspešnega odnosa. Pri tem pa v odnosu ne smemo zanemariti ljubečih besed in izkazovanja čustev, saj na ta način postaja še bolj bogat in cvetoč. Vse to so življenjske  preizkušnje, ki nas bogatijo in hkrati učijo, kako se z njimi spopadati.  Obenem pa pri tem tudi osebnostno rastemo.

bottom of page