top of page

Moje ime je Laura, rojena sem februarja, leta 1976. Imam dva čudovita otroka, sončka, ki mi od kar obstajata, lepšata življenje.

 

Od leta 1998 na  poklicnem  področju spoznavam, srečujem ljudi, ki so se zaradi   najrazličnejših  vzrokov,  posledic ali pa stisk, znašli kot priče ali  žrtve neprijetnih situacij, težkih življenjskih preizkušenj, nesreč. Z ljudmi,  ki  so  v  tistem  trenutku  potrebovali nekoga, ki bi se mu lahko zaupali, ki bi jim prisluhnil. Nekoga, ki bi jih razumel.

 

Zaradi najrazličnejših ovir (premalo časa) in dejavnikov (narava dela) nisem mogla pomagati, kot bi jim v tistem trenutku  želela. Lahko sem jih le usmerila po pomoč k drugim strokovnjakom ali pa se z njimi pogovarjala le, ko je to dopuščal čas. V meni je po takem dogodku  vedno  ostajala praznina.  Pravzaprav večno spraševanje, ali bi za te ljudi lahko  naredila več.

Moj  študij  Managementa  v Sociali, predvsem pa študij Logoterapije, sta v meni prebudila nekaj, kar je že bilo v meni pred 23 leti, preden sem začela opravljati  svoj  poklic.  Spoznala  sem,  da  sem si vedno želela pomagati ljudem  in  se odločila, da ta korak tudi uresničim. Vendar ne na način, ki mi  ga narekujejo in predpisujejo drugi, ampak na način, ki je najboljši za vsakega posameznika, par, skupino – s pogovorom, poslušanjem, svetovanjem.

Pred  časom  sem  se pogovarjala z osebo, ki mi je zelo draga. Vprašala sem jo:  »Zakaj  sem potrebovala toliko časa, da sem se odločila za ta korak, zakaj  tako pozno?«  Odgovorila mi je: » Draga moja, sploh ni pozno in tudi to je za nekaj dobro. V teh letih si si nabrala ogromno izkušenj, ki jih boš  lahko črpala iz svoje prakse in ne samo teorije, iz življenjskih zgodb posameznikov,  parov,  mladih,  starih, … skratka izkušenj, ki si jih v tem času  resnično  doživela  in delila s svojimi sodelavci, sedaj pa jih boš z ljudmi, ki potrebujejo nekoga, kot si ti.«

 

V tem času sem pridobila znanje na področju Komunikacije in obvladovanja konfliktov, Nasilja v družini, Zavedanja stereotipov, obvladovanje predsodkov ter preprečevanje diskriminacije, področje Alkohola in Droge, Medvrstniško nasilje.

Sem članica društva Logos in kot prostovoljka opravljam delo v društvu Tvoj telefon, ki je namenjen osebam v stiski. 

kolaž.jpg
bottom of page